Carrito  

Sin producto

Transporte 0,00 €
Total 0,00 €

Newsletter

Latest Posts

view all

Emocions i sentiments (català)

Per a la medicina xinesa existeixen tres grups de causes de les malalties . Són les causes externes , les causes internes i les causes ni internes ni externes . Les causes internes són els set sentiments o les set passions , i són : l'alegria , la còlera , el pensament , l'ansietat , la tristesa , la por i l'espant . Val la pena saber com actuen .

Más detalles

0,00 € Impuestos incluidos

Disponibilidad: Debe estar registrado para poder descargar

4931 artículos disponibles

Añadir a la cesta

Per a la medicina xinesa existeixen tres grups de causes de les malalties. Són les causes externes, les causes internes i les causes ni internes ni externes. Les causes internes són els set sentiments o les set passions, i són: l'alegria, la còlera, el pensament, l'ansietat, la tristesa, la por i l'espant. En occident la pràctica totalitat de les causes de les malalties cròniques i recalcitrants són internes i generades pels set sentiments.

De manera que tota emoció massa intensa i / o duradora pot ser causa directa de malaltia. Les emocions són estímuls mentals que afecten la nostra vida afectiva i que, en condicions normals, no són causes de malaltia. Només es converteixen en elles si són molt intenses i / o duradores. En aquest cas, entren en la categoria de sentiments o passions. Aquests influeixen en la circulació i en els moviments del Qì i pertorben l'esperit, l'ànima etèria, l'ànima corpòria, i alteren l'equilibri dels òrgans interns i l'harmonia del Qì i de la sang. De manera que l'estrès emocional és una causa de malaltia que danya directament els òrgans interns i és la causa principal de les desequilibris mentals i emocionals.

En aquest text explorem els mecanismes patològics de cada un dels sentiments o passions i les repercussions d'aquests, i pretenem fer-ho de manera més o menys senzilla perquè el públic en general i els estudiants de medicina xinesa en particular puguin entendre'ls.

  • Formato dosier: Pdf
  • Autor: Eduard Genís Sol
  • Dosier: Descargable e imprimible
  • Materia: Medicina tradicional china
  • Número de páginas: 59